O nama

seniori

Škola košarke Osijek je temelj na kojem je nastao KK Osječki Sokol. Osnovana je 1998 godine sa ciljem razvoja košarkaškog sporta, okupljanja djece, učenju prvih košarkaških koraka, te sudjelovanju u natjecanjima na nivou Hrvatske i inozemstva.
Nastupali smo u svim mlađim dobnim kategorijama koje organizira Hrvatski košarkaški savez, kao i seniorskim ligama B1 i A-2 liga istok.
Posjetili i obišli susjedne zemlje i sudjelovali na turnirima u svim zemljama sa područja bivše države, kao i u Italiji, Mađarskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj.

Ostvarivali smo zapažene rezultate na natjecanjima mlađih dobnih kategorija, plasmanima u poluzavršnice i završnice prvenstva Hrvatske.
Generacija 1988 je sudjelovala na poluzavršnici PH.
Generacija 1990 je sudjelovala na poluzavršnici PH.
Generacija 1991 je sudjelovala na poluzavršnici PH.
Generacija 1992 je osvojila drugo mjesto na završnici PH u Zadru.
Generacija 1993 je sudjelovala na poluzavršnici PH.
Generacija 1995 je osvojila VIBA ligu Novi Sad.

Vijednosti koje promičemo

Kroz klub je prošlo puno igrača od kojih su neki postali reprezentativci u mlađim kategorijama, kao i dobri igrači u drugim klubovima A-2 i A-1 Hrvatske košarkaške lige.
Pojedini polaznici su nastavili igranje košarke i studiranje u SAD.
Klub je, osim raznih turnira koje svake godine organizira za mlađe dobne kategorije, i organizator 2 tradicionalna turnira kroz koje približavamo košarku široj populaciji:

– Uskrsni turnir dječjih vrtića u košarci (od 2000.) na kojemu svake godine sudjeluje oko 20 vrtića sa naše županije
– turnir “24 sata košarke”, gdje sudjeluju sve kategorije, od najmlađih do veterana, pa i drugih sportskih i društvenih organizacija.

Neki igrači su nakon igranja postali košarkaški suci, košarkaški treneri, pa i sportski psiholozi, te i na taj način ostali u sportu.Osnovni nam je cilj, osim uvođenja djece u svijet sporta, omogućiti polaznicima i druge sadržaje kroz druženja, putovanja, treninge i utakmice. Prijateljstva i iskustva koja na taj način steknu im ostaju kao vrijednost za cijeli život.
Kroz same treninge, disciplinu, pobjede i poraze naši se igrači spremaju se budućnost, za vrijeme koje ih očekuje nakon bavljenja košarkom.

Sponzori